Mammografie is niet veilig

Pixabay
Je hebt misschien gehoord dat mammogrammen, de tests die algemeen worden gebruikt voor het opsporen van borstkanker, eigenlijk het risico op kanker verhogen.

Toch zijn deze borst screenings beschouwd als de meest effectieve vorm van het detecteren van borstkanker, althans volgens het Center for Disease Control (CDC).

Er is eigenlijk een overweldigende hoeveelheid onderzoek geweest dat bewijst dat mammogrammen een negatieve invloed hebben op uw gezondheid, en zelfs kan leiden tot verkeerde diagnoses.

Het is belangrijk om de gezondheid van de borst in de gaten te houden, maar hoe kun je voorkomen dat mammogrammen dat juist verergeren? Gelukkig zijn er tal van veilige alternatieven voor deze methode voor borstonderzoek.

Wij geven vrouwen borstkanker omdat we van ze eisen dat ze mammografie laten maken. Dat stelt de Amerikaanse oncoloog Ben Johnson.
“Mammografie veroorzaken borstkanker. Punt uit,” stelt dr. Johnson. “Mammografie zijn dus niet gezond voor vrouwen.”
“Ze moeten niet geregeld een mammogram laten maken,” voegt hij toe. “De wetenschappelijke literatuur is hier duidelijk over.”

Mammografie redden volgens Johnson geen levens. “Je hebt vier procent meer kans om te sterven als je mammografie laat maken.
Hij zegt dat het een verschrikkelijke test is. “Je drukt borsten samen en bestraalt ze vervolgens met kankerverwekkende straling,” zegt hij.
Johnson merkt op dat mammografie in slechts de helft van de gevallen (52 procent) effectief is en dat er veel betere tests zijn. “Verschrikkelijke test, veroorzaakt borstkanker.

Thermografie

Men kan beter een echo of MRI-scan laten maken.
Zelf gebruikt dr. Johnson thermografie om borstkanker op te sporen. Bij thermografie worden temperatuurverschillen in het huidoppervlak gemeten met een infraroodcamera.
Het duurt volgens hem tot wel acht jaar voordat je een tumor hebt die op een mammogram verschijnt.

Dan is het al te laat omdat zo’n tumor uit een miljard cellen bestaat.” “De kanker zit dan al in het lymfatisch systeem en het veneuze stelsel,” legt hij uit.

Daarom redden mammografie geen levens.” Dit is dus geen vroege detectie, aldus dr. Johnson. “Dat is één van de leugens die ze verspreiden.”
Hij besluit: “Je veroorzaakt meer borstkanker met mammografie dan je opspoort.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.