Nostradamus voorspelde de opkomst van Trump

Nostradamus (1503-1566).

In tegenstelling tot de politieke analisten en polls van vandaag zou de bekende ziener Nostradamus er 400 jaar geleden wél in zijn geslaagd om de overwinning van de Republikein Donald Trump tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen te voorspellen. Dat is althans wat zijn volgers beweren. De ziener kreeg echter altijd kritiek omdat zijn voorspellingen zo vaag zijn, dat je er alles in kan lezen. Fascinerend blijven de theorieën wel.

Donald Trump.

Michel de Nostredame leefde van 1503 tot 1566 en was een Frans apotheker, arts en astroloog. Hij werd vooral bekend door zijn ‘Profetieën‘, waarin hij in de vorm van kwatrijnen – gedichten van vier regels – de toekomst van onze wereld voorspelde. Volgens zijn aanhangers zou hij onder meer gewaarschuwd hebben voor Napoleon, de Wereldoorlogen, de aanslagen van 11 september in New York en het huidige terrorisme in Europa.

En dus ook voor de overwinning van Trump, die als president aan het hoofd komt te staan van het leger. Zo staat er in ‘Century III, kwatrijn 81’: “De grote opzichtige, zonder vermetele schaamte, zal verkozen worden tot leider van het leger: de vrijmoedigheid van zijn beweringen, de brug gebroken, de stad zwijmelend van angst“.

Clinton
En verder in ‘Century VIII, kwatrijn 15: “De mannelijke vrouw zal haar invloed uitbreiden naar het noorden. Ze zal bijna heel Europa en de rest van de wereld tegen zich in het harnas jagen. Twee nederlagen zullen haar uit haar evenwicht brengen. Zodat leven en dood Oost-Europa sterker zullen maken.” Wat volgens volgelingen van Nostradamus een verwijzing is naar Hillary Clinton en haar nederlagen tegen Barack Obama in de Democratische voorverkiezingen in 2008 en tegen Trump in de huidige presidentsverkiezingen. Oost-Europa kan verwijzen naar Rusland.

Even verderop in kwatrijn 20 klinkt het: “De valse boodschap over de oneerlijke verkiezing, die door de stad waart en een einde stelt aan het gebroken pact. Stemmen gekocht, de kapel bevlekt met bloed, de keizerrijken die samen worden gebonden.” Wat dan weer een toespeling kan zijn op de relaties tussen de VS en Rusland.

Kritiek
Nostradamus kreeg veel kritiek op zijn voorspellingen omdat ze allemaal vrij vaag waren en er verscheidene verklaringen aan gegeven kunnen worden. Maar mocht hij toch op het juiste spoor gezeten hebben, beloofde hij meteen niet veel goeds voor de periode ná de verkiezingen, waarover hij zei dat het een tijdperk van grote problemen zou zijn. Mogelijks zelfs het einde van de wereld: “De trompet luidt met valse tonen. Een verdrag gebroken: het gezicht naar de hemel geheven. De bloederige mond zal zwemmen in het bloed. Het gezicht dat met melk en honing was gezalfd, ligt op de grond.” (Century I, kwatrijn 57)

http://www.alletop10lijstjes.nl/10-uitgekomen-voorspellingen-nostradamus/

Bron

Nostradamus voorspelt drie tirannen en deze noemt hij bij naam:

  1. Napoleon
  2. Hitler
  3. Deze moet nog komen. Deze derde tiran komt dus in de toekomst Nostradamus voorspelt dat er nu nog twee pausen komen. Er zal een oorlog komen een atoombom zal vallen. Nu moeten we ons afvragen wat er zich allemaal afspeelt in deze oorlog en ook dit staat beschreven. De oorlog zal gestreden worden tussen Europa en Persië (Iran) oftewel tegen de Islam het strijdtoneel zal voornamelijk Europa zijn.

Verschillende andere Islamitische landen zullen zich aansluiten bij Iran. Er wordt met een Miljoenen leger Europa ingetrokken, dit alles te vuur en zwaard. De eerste zending soldaten word verslagen door de Fransen bij de Alpen later word Frankrijk ingesloten en staat de deur voor de Islam open in Europa. Europa word verslagen en er zal geen medelijden zijn van de grote kameel die nu drinkt uit de Rijn de Donau en de Loire.

Ook Amerika ontsnapt niet aan dit alles. New York zal ook een atoombom krijgen. En de Amerikaanse bevolking zal gedwongen zijn zwavelhoudend water te drinken. Er zal een wereldwijde hongersnood komen en de mens zal gedwongen zijn menseneter te worden, kinderen zullen van de borst gerukt worden en de aarde zal krimpen. Deze derde wereldoorlog zal erger worden dan alle oorlogen in de geschiedenis van de mens bij elkaar.

Rusland zal in het begin van deze oorlog neutraal blijven mede omdat Rusland de vierde grootste moslim concentratie heeft van de wereld. Later zal, zo zegt Nostradamus, de twee landen aan de arctische polen met elkaar een alliantie vormen, Het zuidelijke van de roden zal zich bij de barbaren aansluiten. Maar er is licht aan het eind van de tunnel, want zo zegt Nostradamus de alliantie van de roden en de witten zal triomferen. Zodra de alliantie begint slaat de angst in de harten van de Perzische barbaren.

Uiteindelijk zal het westen winnen, de oorlog zal uiteindelijk 27 jaar duren. Hierna zal er een gouden eeuw aanbreken met universele vrede en verder gebeurt er weinig meer tot het jaar 3797. Dit is het jaar waarin de aarde zal vergaan…

Wat is er toch aan de hand met de mensheid? Dat is een vraag die ik en veel mensen zich vaak afvragen. In deze steeds zwaardere  tijden houden meer mensen zich bezig met levensvragen. Toekomstige voorspellingen kunnen nooit vast staan omdat het te maken heeft hoe wij mensen denken en daaruit handelen, de staat van het collectief bewustzijn. We zijn nu op een punt aangekomen waar egoïsme en angst over de wereld heerst. Bang om alleen te zijn sluiten we soms verkeerde en dus moeilijke vriendschappen. Het is goed dat mensen opstaan tegen grote ego’s. De meesten mensen willen allemaal hetzelfde, liefde, vrijheid en gelukkig zijn. Het zijn die paar machtige maar verrotte appels in de fruitschaal die het verzieken voor de medemensen. Alle presidenten zitten gevangen in het regeringssysteem, maar als we moeten kiezen uit twee kwade dan liever degene met het grootste hart. Als iedereen opstaat en van zich laat horen dan is het tij te keren. De wereld is zoals wij hem met elkaar gemaakt hebben, en maken. De aarde is een kleuterschool, wij zijn aan het leren hoe we moeten overleven in de eeuwigheid, en overleven lukt alleen met onvoorwaardelijke  “liefde” wat begint met het liefhebben van onszelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.