Wetenschappelijk bewijs voor reïncarnatie

 Wetenschappelijk bewijs voor reïncarnatie

Neem bijvoorbeeld dr. Ian Stevenson (1918-2007), die als professor psychologie verbonden was aan de University of Virginia School of Medicine. Het grootste deel van zijn carrière zocht hij naar bewijs voor reïncarnatie.

Dr. Stevenson claimt ruim 3000 voorbeelden van reïncarnatie te hebben gevonden, die hij gedeeld heeft met de wetenschappelijke gemeenschap. In één van zijn studies gebruikte hij gezichtsherkenning om overeenkomsten te analyseren tussen de proefpersoon en hun vermeende incarnaties. Hij deed daarbij ook onderzoek naar moedervlekken.

Bevestigen

Onthuld: Wetenschappelijk bewijs voor reïncarnatie

Ian Stevenson

Ongeveer 35 procent van de kinderen die claimen herinneringen te hebben aan vorige levens, heeft moedervlekken en/of geboorteafwijkingen die ze in verband brengen met wonden uit een vorig leven. Er zijn 210 van dit soort gevallen bestudeerd,” schreef hij.

Het ging in bijna alle gevallen om zeldzame geboorteafwijkingen. In vrijwel alle gevallen werd een verband gevonden tussen de moedervlekken en/of geboorteafwijkingen en de wonden.

In 43 van de 49 gevallen waarbij medische documenten voorhanden waren, konden we het verband tussen de wonden en moedervlekken (of geboorteafwijkingen) bevestigen,” schreef dr. Stevenson.

In een andere studie interviewde de professor drie kinderen die claimden dat ze zich bepaalde aspecten van hun eerdere levens konden herinneren. De kinderen deden 30 tot 40 uitspraken over die vorige levens, waarna Stevenson tijdens zijn onderzoek tot de ontdekking kwam dat 92 procent van de uitspraken juist was.

In het Journal of Scientific Exploration schreef dr. Stevenson: “In alle gevallen was het mogelijk om familieleden van de overledenen op te sporen. De uitspraken waren dusdanig specifiek dat ze geen betrekking konden hebben op het leven van een ander persoon.”

De professor besloot dat er een paranormaal proces ten grondslag ligt aan een aantal van de details van deze gevallen, waaronder de moedervlekken en geboorteafwijkingen.

[Express]

Bron

Een fascinerend verhaal over James Leininger, die zich een vorig leven als ww2 piloot herinnerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.